Industriele symbiose als hefboom voor

de circulaire economie

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Overzicht geschatte winst:

Totaal volume: > 40.000 Ton per jaar

Mogelijke toekomstige geschatte totale winst: > 2.000.000 euro

 
SYMBIOSE 3.0

Symbiose is een matchmaking platform om industriële nevenstromen een hoogwaardigere toepassing te geven, volgens het principe van Lansink. Dit wordt bereikt via actieve workshops, bedrijfsbezoeken en een interactieve databank.


Symbiose heeft met meer dan 300 organisaties en bijna 2000 aanbiedingen en verzoeken voor grondstoffen en technologieën voldoende kritische massa in zijn databank om een impact te kunnen maken op de Vlaamse industrie. Dit valt ook op aan de resultaten van de matchmaking activiteiten die met deze data gebeurden. Van de duizenden linken die werden gemaakt werden er een 500-tal nauwer gevolgd. Hiervan kwam er feedback van 11 bedrijven dat zij een geslaagde match maakten voor een totaal geschatte economische meerwaarde van meer dan €1.000.000/jaar.

Als men hierbij de gekende koppelingen neemt die in onderhandeling of testfase zitten dan overstijgt de gezamenlijke potentiële kostenbesparing de 2,5 miljoen euro. Daarboven komt nog een groot potentieel dat nu nog niet bekend is.


OVAM en VITO zetten in de komende jaren de werking van het platform verder.

Voor meer informatie kan u terecht bij Johan Gemoets (johan.symbiose@outlook.com) en Andy Vancauwenberghe (andy.symbiose@outlook.com)

Geef uw stromen online door via onze template (zie hieronder)
Stuur deze ingevuld naar info@smartSYMBIOSE.com . Wij zullen dan uw stromen ter harte nemen en kijken of er interessante nieuwe synergiën voor uw bedrijf mogelijk zijn.
Houd tijdens het invullen indachtig dat hoe gedetailleerder de template wordt ingevuld, hoe sneller de juiste matches gemaakt zullen worden.